Her er noen av de vanligste spørsmålene vi møter når folk
vil slå av en bussprat

 

Går det an å leie den?
- Routemaster Hamar leier ut bussen med konduktører og sjåfør til faste priser. Vi kan tilby både korte kjøreturer og omfattende events med servering. I tillegg kan vi leie den ut for servering på ønsket sted. Vær ute i god tid!

Hvor mye kostet den?
- Å kjøpe et så spesielt veterankjøretøy er ikke en billig fornøyelse. Den kostet oss 126 000,- i innkjøp, og er betydelig påkostet siden. Olde Liz (RML2610 har selvsagt også et kjælenavn) har vært på «total makeover» i Blackpool vinteren 2009, og det kostet også skjorta. Vi finansierer drift og vedlikehold med dugnader, utleie og reklameplakater.

Hvordan er det å kjøre med rattet på feil side?
- Til å begynne med: Skummelt. Etter noen år venner man seg til det...

Hvem er det som eier den?
- Bak Routemaster Hamar står 30 aksjonærer fra Hamardistriktet. I spissen står daglig leder Jørn Kolsrud. Styreformann er Widar Stuvland. Aksjonærene er delt opp i grupper med ulike ansvarsområder. Formelle henvendelser gjøres til firmaets e-post: post@routemaster.no

Hva i ... skal dere med den, da?
- Vet ikke. Vi fikk bare lyst.

Hvor står den til daglig?
- RML 2610 har ikke noen egen garasje ennå og vi er avhengige av velvillige støttespillere. 4,37 meters høyde betyr at den ikke kan lagres i en vanlig garasje. Så foreløpig står den litt her og litt der. Kanskje du har en tom hall å låne bort?

Hvor fort går bussen?
- RML 2610 er et veterankjøretøy og kjøres deretter: Sakte og defansivt. Men vi HAR testet topphastighet i et svakt øyeblikk: 67 km/t i nedoverbakke, medvind og hjemmelengsel. Der slår sperra i girkassa inn. Like greit.

Kjører dere på vinteren også?
- Dette er definitivt en sommerbuss, siden den er helt åpen bak og har faretruende høyt tyngdepunkt med tanke på å skrense rundt på glattisen. Sesongen er fra tidlig mai til tidlig oktober.

Hvor gammel er den?
- RML 2610 ble bygget våren 1967. RML betyr Routemaster Long, siden den er en forlenget variant av RM, som er noe vanligere. 2610 betyr at det er nummer 2610 av i alt 2760.

Går det an å bli medeier?
- Det hender at aksjene skifter eier. Meld fra til daglig leder om du er interessert så blir du kontaktet ved et evt. aksjesalg.

Og så spørsmålet fra alle voksne gutter: Hva slags motor sitter under panseret?
- Rekkesekser fra Scania, montert i 1996. Ikke sprek, men seig som engelsk årgangspai. Marinamotor: du vet, tåka er tjukk i London. Girkassa er en diger original halvautomat, veier 250 kilo og tar 23 liter olje. To akkumulatortanker med nitrogen sørger for kondensfritt trykk. Mye rar engelsk mekanikk. Men bare spør oss, vi åpner gjerne panseret og viser fram herlighetene.

.

webdesign: jørgen rogne | vedlikehold: apropos internett